Valstybinės mokesčių inspekcijos profesinė sąjunga
Naujienos · Įstatai · Narystė · Diskusijų forumas2024/04/25/ - 13:08
Navigacija
Naujienos
Įstatai
Narystė
Straipsniai
Siuntimai
Taisyklės
Diskusijų forumas
Web nuorodos
Naujienų kategorijos
Kontaktai
Foto galerija
Paieška

Vartotojų tinkle
Prisijungusių svečių: 1
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 20
Neaktyvūs nariai: 2
Naujausias narys: OrestasJuozupaitis

Draugai


Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos

Muitinės darbuotoju profesinės sąjungos svetainė

Prokuratūros darbuotojų profesinė sąjunga

Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga

Laikraštis Lietuvos profsąjungos


Temos peržiūra
Valstybinės mokesčių inspekcijos profesinė sąjunga | Bendras | Kas yra lobizmas Lietuvije
Autorius Rimas Armaitis: Kas yra lobizmas Lietuvije
Senas Vilkas
Narys

Nario avataras

Pranešimai: 9
Vieta: Vilnius
Įstojęs: 29.05.07
Parašyta 2007/05/29/ - 18:15
Dirbant lobistini darba visada reikia pirma parodyti aukštą teikiamų projektų paruošimo lygį ir riboti "spontaninę teisėkūrą". ( projektus "iš lubų" ) Taip pat priversti darbdavius ir ypač valstybę teikti projektus su analizėmis ir pagrindimais, užimančiais bent šiek tiek daugiau nei 1 lapas. Nes dabar nežinai ar čia juoktis, ar verkti, kai bazinio vertinimo pažymoje rašoma - "ekonomikai įtakos neturės", "korupcijai įtakos neturės", "išplėstinis vertinimas netikslingas".
Problemėlė yra tame, kad darbdaviai visada, o valstybė dažniausiai pateikia krūvas projektų be jokios rimtesnės motyvacijos. Teikti atsikirtimus nežinant motyvacijos yra neefektyvu, todėl tai nėra daroma.
Darbdaviai siulo projektus be argumentų su viltimi, kad nors vienas praeis.
O turi buti didėsnis dėmesys skirtas kokybei, o ne kiekybei.
Todėl sėkmingam lobizmui viskas privalo būti tobulai išbaigta. Geras lobistas neturi rašyti beletristikos, nes tame nėra prasmės, jis arba dirba rimtai, arba visai nedirba. Šiai dienai silpniausiai lobistinis darbas dirbamas biudžetiniam sektoriuje, procesai voluntaristiniai, nėra sistemingo veiksmų derinimo, visa tai kartu paėmus duoda tokį informacijos srautą, kurį smegenims sunku suvirškinti. Nuo bylų visiškai atitrūkti taip pat negalima, nes reikia sekti praktiką. Projektas be suvokimo, kaip tai veiks praktikoje, gali baigtis labai skaudžiai. Be to, teisminės praktikos formavimas yra viena iš lobizmo sričių. Lobizme daug kas atsiremia į pažintis. O pažintis reikia palaikyti, kad ir prie alaus. Daugelis profsąjungiečių niekaip negali suvokti, kad lobistinė veikla, tai ne valdybos posėdis, o didžiulis įdirbis su žmonėmis. Čia reikia lankstumo, kurio neretai pritrūksta visiems socialiniams partneriams. Pozicija "ne ir taškas" be jokių argumentų ( iš serijos "manau, kad taip bus blogai" ) diskredituoja visą organizaciją. Todėl, kaip jau minėjau, siekis būtų įvesti bent jau dalinę teisėkūros kultūrą. Tai sumažintų projektų srautą. Pasikartosiu: visi pripratę, kad už jos kažkas viską turi padaryti, o juk tai didelis laiko ir finansinių išteklių reikalaujantis darbas, darbas reikalaujantis mąstymo, didelio įkvėpimo. Čia ne vien techninis darbas, kuris padaromas prisėdus prie kompiuterio. Reikalingos idėjos, kurias pagimdyti užima daugiausia laiko. Tada reikia susirinkti ir išanalizuoti visus prieinamus duomenis, sprendimo būdus tuo klausimu. Tik tada yra ruošiamas pats projektas su pagrindimu. Pats paruošimas užima irgi nemažai laiko. Toliau ilgas ir nuobodus darbas užtaisinėjant spragas argumentacijoje ir bandant įtikinti kitus asmenis. Bet dauguma klaidingai mano, kad viskas turi būti gerai, nemokamai, na blogiausiu atveju pigiai. Pamirštama, kad nemokamas tik sūris pelėkautuose.


Su pagarba Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos tarybos narys
http://www.vpp.lt ir http://www.vrsps.lt svetainių administratorius
Rimas Armaitis
Tel. 8 611 23226
el.p. rimas.armaitis@gmail.com
http://www.vpp.lt Siųsti asmeninę žinutę
Peršokti į forumą:

Prisijungti
Nario vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruokis

Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo

Skirkite 2% paramą

Visos teisės saugomos © 2007 Valstybinės mokesčių inspekcijos profesinė sąjunga
Programini palaikymą atlieka Rimas Armaitis
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006Fusion 6 by: PHP-Fusion Themes5033999 Valstybinės mokesčių inspekcijos profesinė sąjunga Unikalių apsilankymų